Kupissa

Kupissa: The Coffee Collective – Edilfonso Yara

Sain World of Coffee -tapahtumassa tanskalaiselta The Coffee Collective -paahtimolta pari pussia kahvia maisteltavaksi. TCC on siitä mielenkiintoinen paahtimo, että se vaikuttaa isommalle kuin se onkaan. Kyselin TCC:n kaverilta – Taisi olla itse päätirehtööri Peter – että miten monta ihmistä paahtimon taustalla on. Heitä on vain kourallinen, kun TCC:n markkinoinnista ja yleisestä meiningistä päätellen kyseessä voisi kuvitella olevan parikymmentäpäinen pulju.

  • Alkuperä: Huila, Kolumbia.
  • Viljelijä / tuottaja / tila: Edilfonso Yara, La Esperanza
  • Lajike: Caturra, Typica ja Colombia *
  • Prosessointi: – *
  • Kasvatuskorkeus: 1690 metriä merenpinnasta *

*) Maistelupakkauksessa saattoi olla vajavaiset tiedot, ja esitetyt tiedot nekin olivat tanskaksi, joten pieni käännösvirheen riski tiedoissa on.

Maistelupakkauksessa ilmoitetaan maksetun kahvierästä 195 % yli markkinahinnan. Hieno tapa TCC:ltä tukea laadukkaiden kahvien tuottajia. TCC:n blogista voi lukea muuten mielenkiintoisen tarinan käynnistä mm. Yaran kahviplantaaseille.

Tämä kolumbialainen on ponnekas, varsin hapokas sekä intensiivinen. Vartalo on mehukas tai sitä hieman kevyempi. Kahvi on yleisluonteeltaan terävä, ehkä kuivakin.

Makupuolelta löytyy varsin selkeästi pähkinää, kenties myös aavistus tummaa suklaata ja sen kaltaisia vivahteita.

Herra Yaran kahvi on TCC:n paahtamana hyvinkin tasapainoinen ja selkeä tuttavuus. Kielen tuottaman makuaistimuksen lisäksi mielessä hyvältä maistuu TCC:n eettinen lähestymistapa kahvintuotantoon sekä yleisesti hyvä meininki.

2 vastausta artikkeliin “Kupissa: The Coffee Collective – Edilfonso Yara

Jätä kommentti