Kupissa

Kupissa: The Barn – Ngunguru AA

The Barn on johtavia saksalaisia kahvin laatupaahtimoita. Paahtimotoiminnan se aloitti 2012, kahvila aukesi Berliiniin jo 2010. Sain paahtimolta maistelupakkauksen – laatikollisen kahveja – maistoon ja tässä niistä ensimmäinen.

The Barn - Ngunguru ja faktakortti

  • Alkuperä: Karatina, Nyeri, Kenia
  • Viljelijä / tuottaja: Tekangu cooperative
  • Lajike: SL28 & SL34
  • Prosessointi: Washed

Valmistin kahvin tällä erää epästandardeissa olosuhteissa, nimittäin työpaikallani. Tämä tarkoittaa uuttoa AeroPressillä sekä veden lämpötilan arviointia kelloon perustuen lämpömittarin sijaan (minuutti tai pari vedenkeittimen virrankatkaisun jälkeen veden kiehuessa). Ehkä työpaikka-atmosfääri tuo sekin maisteluun omia vivahteitaan.

Ngunguru, kavereiden kesken Guru, on varsin etupotkuinen tuttavuus. Suutuntumassa on jotakin kuivakkaa. Maku on suussa aluksi paksusti herukkainen. Maistelupakkauksen mukana tullut infokortti kertoo, että kahvi on myös siirappinen. Sitäkin se on – Toisaalta kuivakka, mutta toisaalta jotenkin ”tahmea”.

Guru on selvästi viime aikojen herukkaisin tuttavuus. Maku on puhdas ja selkeä, mutta hyvin voimakkaasti mustaherukkainen. Kertoo jälleen omaa kieltään afrikkalaisten kahvien mielenkiintoisuudesta.

Jätä kommentti