Kahvintekijä

Papuja ja polkuja – Reipasta kahviasiaa

Kahvin ilosanomaa netissä jakaa muuan Jukka bloginsa Papuja ja polkuja kautta. Kahviksi jauhetut ja valmistetut pavut Jukka nauttii usein mitä erilaisimpien luontopolkujen äärellä – siitä blogin nimi.

Jututin Jukkaa sähköpostitse. Miten mies päätyi kahviasioiden äärelle, entä miten kokeilut kotipaahtamisen parissa ovat sujuneet?

Jukka Jii - Papuja ja polkujaHei Jukka, miten päädyit kahvielämysten pariin?

Aloin olla täynnä vain tavan vuoksi kahvin ryystämistä, ja mieleni teki kokeilla jotain uutta.

Tilasin verkkokaupasta pari pussia papuja, jotka olivat saaneet kaupan parhaat arvostelut. Tilasin myös pienen käsimyllyn ja Aeropressin. Tämän jälkeen silmäni aukesivat kahvin maailmaan: ai tällaisiakin makuja voi kupissa olla!

Mikä on parasta kahvissa?

Monipuolisuus. Kahvi tarjoaa niin laidasta laitaan makuelämyksiä, joista perinteisen markettipaketin valitseva asiakas jää valitettavasti paitsi.

Kerta toisensa jälkeen löytää samastakin alkuperämaasta tulevista kahveista aivan uusia ulottuvuuksia. Ja mikä hienointa, valmistustapa vaikuttaa siihen, millaisia makuja kahvista saadaan. Itseäni kiinnostavat kovasti tarinat kahvin takana. Onkin hienoa kun useat paahtimot kertovat kahvin alkuperästä, missä ja miten se on viljelty ja kuinka se on käsitelty.

Onko sinulla suosikkikahvia tai valmistusmenetelmää?

Suosikit tulevat Etiopia–Kenia akselilta. Alueiden marjaisat sekä makeat kahvilajikkeet toimivat hienosti vaaleana paahtona.

Suosin manuaalisia kahvinvalmistusmetodeja, eli Aeropress- ja pour over -menetelmiä.

Yksittäistä suosikkia kahveista on vaikeaa mainita, ja luulenkin että monta hienoa elämystä on vielä löytämättä.

Jukka Jii - Papuja ja polkuja

Olet harrastanut kotipaahtamista, kerro siitä?

Kotipaahtoa olen kokeillut melko rennolla otteella. Netissä on paljon valmiita reseptejä ja kokemuksia hyväksi havaituista menetelmistä. Paahtaa voi useallakin menetelmällä, jotkut käyttävät siihen popcornkonetta. Saatavilla on myös automaattisia paahtolaitteita kotiin.

Itse olen paahtanut pavut uunissa. Tämä ei oikeastaan vaadi muuta kuin että osaa käyttää sähköuunia, ja hivenen kiinnostusta asiaan.

Paahtaminen on itsessään yhtä helppoa kuin mikä tahansa ruoanlaitto, tietysti kelloa täytyy seurata. Olen paahtanut nyt muutaman kilon, ja kaikki on ollut juotavaa. Suosittelen kokeilemaan!

Seuraatko jotain kahvimediaa?

Seuraan sosiaalisessa mediassa kahvialan blogeja, sekä kotimaisia että ulkomaisia, sekä paahtimoiden sivuja.

Mitä yhteistä on papuilla ja poluilla? Onko jotakin yhteistä nimittäjää, minkä vuoksi nämä asiat kiinnostavat?

Mietin blogia aloittaessani pitkään, mikä olisi kuvaava nimi tälle sekamelskalle. En halunnut linjautua pelkäksi kahvi- tai liikuntablogiksi, ja halusin tehdä asian kuitenkin rennolla tavalla. Nimi Papuja ja polkuja kuvaa mielestäni tärkeimpiä harrastuksia monellakin tavalla:

Mieluummin hankin kahvini papuina ja pyrin aina etsimään uusia polkuja joita tutkia.

Terveiset kahviblogin lukijoille?

Pakatkaa eväät reppuun ja menkää metsään. Seikkailu löytyy ihan nurkan takaa!

 

Jukka kannattaa ottaa seurantaan myös Instagramissa, sillä miehellä on selkeästi visuaalista silmää (kaikki tämän bloggauksen kuvat ovat Jukan käsialaa). Miehen blogia voi seurata niin ikään Facebookissa.

Kaikki merkinnän kuvat: Jukka / Papuja ja polkuja

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s